Budincă de conopidă cu brânză
Surorii mai mari a broccoliului îi stă foarte bine în acest fel de mâncare. Aşa că te poftim la o porţie zdravănă de budincă de conopidă cu brânză. O poţi însoţi de un pahar de vin alb rece.
Budincă de conopidă cu brânză - Ingrediente (1 tavă)
1 conopidă 1 ceapă 250 ml lapte 3 linguri făină 3 căţei usturoi 60 g caşcaval 60 g brânză rasă 1 lingură unt 1 linguriţă ulei piper sare
Budincă de conopidă cu brânză - Mod de preparare
Rupi conopida bucheţele, le fierbi în apă cu sare, aproximativ 5 minute, le scoţi şi le scurgi. Amesteci laptele cu făina. Topeşti untul cu linguriţa de ulei şi căleşti ceapa tăiată mărunt cu usturoiul feliat. Laşi 2-3 minute şi torni laptele, în fir subţire, piper şi sare după gust, amesteci şi dai deoparte. Pui în sos brânza şi jumătate de caşcaval.
Ungi o tavă, aşezi în ea bucheţelele de conopidă, torni sosul, presari restul de caşcaval şi dai la cuptorul bine încins 45 de minute.