Budincă de dovleac şi şuncă

Pumpkin Pud jpeg

Cu o aromă inconfundabilă, această budincă va învălui întreaga casă şi te va îmbia la masă.

Ingrediente

700 g pulpă dovleac 500 ml supă de legume 150 g praz 200 g şuncă 150 g caşcaval 3 ouă 200 ml smântână (12% grăsime) piper sare 1 vârf de cuţit nucşoară 2 crenguţe de pătrunjel verde pentru decor

Mod de preparare

Cureţi dovleacul de seminţe şi de coajă şi îl tai cubuleţe. Le pui la fiert în supa de legume până se înmoaie, dar nu foarte tare, după care le pui la scurs.

Cureţi prazul, îl tai felii subţiri, iar şunca bucăţi mici. Le adaugi peste dovleac şi amesteci uşor. Razi caşcavalul, îl amesteci cu ouăle bătute, smântâna,

condimentezi cu nucşoară, sare şi piper, după gust, şi torni peste compoziţia cu dovleac. Amesteci bine, dar uşor.

Torni totul într‑un vas termorezistent uns cu unt şi o introduci în cuptorul încălzit în prealabil la 180° C pentru 30-40 de minute. Înainte de servire, decorezi cu

pătrunjel verde budinca.

sursa foto: Profimedia



Recente

cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg
zacusca de vinete horia virlan shutterstock 1824405308 jpg