Budincă de dovleac şi şuncă
Cu o aromă inconfundabilă, această budincă va învălui întreaga casă şi te va îmbia la masă.
Ingrediente
700 g pulpă dovleac 500 ml supă de legume 150 g praz 200 g şuncă 150 g caşcaval 3 ouă 200 ml smântână (12% grăsime) piper sare 1 vârf de cuţit nucşoară 2 crenguţe de pătrunjel verde pentru decor
Mod de preparare
Cureţi dovleacul de seminţe şi de coajă şi îl tai cubuleţe. Le pui la fiert în supa de legume până se înmoaie, dar nu foarte tare, după care le pui la scurs.
Cureţi prazul, îl tai felii subţiri, iar şunca bucăţi mici. Le adaugi peste dovleac şi amesteci uşor. Razi caşcavalul, îl amesteci cu ouăle bătute, smântâna,
condimentezi cu nucşoară, sare şi piper, după gust, şi torni peste compoziţia cu dovleac. Amesteci bine, dar uşor.
Torni totul într‑un vas termorezistent uns cu unt şi o introduci în cuptorul încălzit în prealabil la 180° C pentru 30-40 de minute. Înainte de servire, decorezi cu
pătrunjel verde budinca.
sursa foto: Profimedia