Budincă de fasole

Beans Baked with Cheese and Eggs jpeg

dacă ai puţină imaginaţie în bucătărie, poţi transforma această banală leguminoasă într-un preparat special.

Dificultate mică Preparare 120' Pentru 6 porţii

Ingrediente

200 g fasole albă

150 g fasole roşie

5 ouă

200 g caşcaval

100 g bacon

1 ½ linguriţă boia de ardei

2 linguri ulei de măsline

150 ml lapte

2 linguri pătrunjel verde tocat

1 lingură untură pentru uns forma

sare

Preparare

1. Cureţi fasolea, o speli în mai multe ape şi o pui la înmuiat câteva ore. Scurgi apa, o acoperi cu apă rece şi o pui la fiert. În timpul fierberii, schimbi apa de trei ori. În ultima apă pui puţină sare. Când este fiartă, o scurgi bine.

2. Fierbi trei ouă, le cureţi de coajă şi le tai felii groase. Baconul îl tai cubuleţe şi le prăjeşti puţin, fără ulei, într-o tigaie. Ungi un vas termorezistent cu untură, aşezi un strat de fasole, acoperi cu felii de ouă, presari bacon, condimentezi cu sare, boia de ardei, stropeşti cu ulei şi presari caşcaval. Repeţi operaţiunea până când termini toate ingredientele. Ultimul strat trebuie să fie de fasole.

3. Amesteci două ouă cu laptele, pătrunjelul verde şi un praf de sare. Torni amestecul peste straturile din vas şi-l introduci în cuptorul încins la 200° C timp de 25-30 de minute.

sursa foto: Profimedia