Budincă de macaroane cu brânză şi kaizer
Pentru această budincă de macaroane cu brânză şi kaizer nu ai nevoie de prea multe ingrediente, dar toate trebuie să fie proaspete. Brânza poate fi de capră, mai sărată, dar nu foarte. Curăţă bine firele de praz de pământ şi apoi le toci rondele fine.
Budincă de macaroane cu brânză şi kaizer - Ingrediente (3-4 porţii)
250 g macaroane 2 fire praz 150 g kaizer 120 g caşcaval 3 ouă 250 ml smântână 100 g brânză 2 linguri pesmet sare piper nucşoară rasă 1 roşie
Budincă de macaroane cu brânză şi kaizer - Mod de preparare
Fierbi macaroanele în apă cu sare şi când sunt aproape gata adaugi prazul curăţat şi tăiat rondele. Laşi la scurs într-o strecurătoare. Ungi şi tapetezi cu pesmet un vas termorezistent, pui pastele şi prazul, kaizerul tăiat bucăţele şi brânza rasă.
Baţi ouăle cu smântâna, condimentezi cu sare, piper şi nucşoară şi torni sosul peste paste. Presari caşcavalul ras, pui feliile de roşii şi coci în cuptorul încins, la foc potrivit, circa 40 de minute.