Budincă de paste cu brânză şi mărar

budinca de paste cu branza si marar jpeg

Un pasaj din Evanghelia după Matei ne arată cât era de scump (şi preţuit) mărarul în timpul lui Iisus Hristos: „Vai vouă, cărturarilor şi fariseilor făţarnici ! Că daţi zeciuială din izmă, din mărar şi din chimen, dar aţi lăsat părţile mai grele ale Legii: judecata, mila şi credinţa; pe acestea trebuia să le faceţi …“ (Biblia Sinodală)

Marii bucătari ai lumii, recomandă mărarul pentru multe reţete de mâncare, sos sau salată, dar recomandă, mai ales un sos de mărar cu unt şi cu puţină salvie, mentă şi tarhon; un sos din mărar, pătrunjel, leuştean, spanac crud, usturoi verde, creson şi păpădie. Pentru această reţetă de budincă de paste cu brânză şi mărar, foloseşte verdeaţă crudă.

Budincă de paste cu brânză şi mărar - Ingrediente (4 porţii)

500 g paste 6 ouă 1 linguriţă nucşoară, opţional 1 legătură mărar 1 lingură ulei 300 g telemea sare piper

Budincă de paste cu brânză şi mărar - Cum se prepară

Fierbi pastele în apă cu puţină sare. Fărâmiţezi brânza cu o furculiţă şi o amesteci cu ouăle bătute bine, mărarul tocat, sarea, piperul şi nucşoara. Într-un vas termorezistent, uns cu ulei, aşezi un strat de paste, apoi unul de compoziţie de ouă cu brânză şi continui aşa până termini ingredientele. Ultimul strat trebuie să fie de ou cu brânză. Bagi la cuptorul încins în prealabil şi laşi 20 de minute. Budinca o poţi servi caldă sau rece.