Budincă libaneză din mălai şi lapte

Sweet Polenta with Apricots jpeg

Pentru că azi este ziua poporului libanez ne-am gândit să vă propunem câteva reţete din bucătăria tradiţională a acestui popor. Încearcă budinca libaneză din mălai şi lapte. Ingrediente

500 ml lapte dulce

75 g mălai

2 linguri făină

4 linguri zahăr

1 linguriţă apă de flori de portocal şi 1 lingură flori de trandafiri (din magazinele cu

produse orientale)

75 g cremă de brânză

Pentru garnisit

fructe din compot

ciocolată rasă

Preparare

Amesteci 400 ml lapte cu zahărul şi cu crema de brânză şi le încălzeşti pe foc mic. Amesteci mălaiul cu făina şi cu restul de lapte.

Când amestecul de pe foc ajunge la punctul de fierbere, adaugi compoziţia de mălai. Amesteci până se îngroaşă.

Iei budinca de pe foc, o aromatizezi cu apa de flori de portocal şi trandafiri, apoi torni compoziţia în 4 castronele şi le laşi la frigider câteva ore.

Poţi înlocui apa aromată cu esenţe după gustul tău. În momentul servirii, garniseşti fiecare castronel cu fructe din compot şi cu ciocolată rasă.



Recente

salata roșii shutterstock 529472086 jpg
choux crema vanilieshutterstock 2007938618 jpg
ardei umpluti de post shutterstock 394395796 jpg
gomboti caise shutterstock 1751983160 jpg
banane chia iaurt shutterstock 2068588889 jpg
salata vinete baba ganoush shutterstock 216063574 jpg
pandispan fructe shutterstock 200600648 jpg
pepene shutterstock 296391284 jpg
copii gatind jpg
ciorba de burta shutterstock 475445284 jpg
alimente dieta shutterstock 1033829701 jpg
crumble shutterstock 140363161 jpg
pulpe gratar shutterstock 1457188550 jpg
tarta rosii shutterstock 1982727641 jpg
salata asiatica cu vita jpg
ceafa porc shutterstock 1864199020 jpg
colarezi cu lapte shutterstock 2082725914 (1) jpg
porumb gratar shutterstock 746186644 (1) jpg
spuma de visine shutterstock 1310674169 jpg
dulceata rubarba capsuni shutterstock 284941319 jpg