Bulz

1 bulz jpg jpeg

Locuitorii comunei Turia, Covasna, au intrat în Cartea Recordurilor după ce au preparat, în septembrie 2008, cel mai mare bulz din lume. Acesta a măsurat 150,32 de metri lungime.

Ingrediente

  •  300 g mălai 
  • 1 l apă 
  • 300 g brânză de oi 
  • 4 linguri de unt 
  •  sare

Preparare

Pui apa la fiert într-un ceaun, adaugi puţină sare şi faci o mămăligă pripită pe care o laşi să se răcorească.

Cu mâna umedă (cio banii îşi umezesc mâinile în zer), iei bucăţi de mămăligă potrivit de mari şi le turteşti puţin. În mijlocul fiecăreia pui puţin unt şi o lingură de brânză, apoi strângi şi îi dai o formă rotundă. Bulzurile formate le dai la cuptor sau le pui pe jar (dacă eşti la iarbă verde) şi le laşi până devin crocante la suprafaţă.

Brânza din interior trebuie să se topească. Serveşti imediat, simple sau cu smântână.

Poftă bună!