Bulz cu brânză de oaie

bulz cu branza de oaie jpeg

Ciobanii din zona Bran-Moeciu spun că cea mai bună mămăligă pentru bulz cu brânză de oaie se face pe foc iute, se răstoarnă pe o suprafaţă plană, se taie numai cu aţă, iar umplutura să fie musai din brânză de burduf preparată tradiţional.

Bulz cu brânză de oaie - Ingrediente (15 porţii)

300 g mălai 1 l apă sare 300 g brânză de oi 4 linguri de unt

Bulz cu brânză de oaie - Mod de preparare

Pui apa la fiert într-un ceaun, adaugi sare şi faci o mămăligă pripită pe care o laşi să se răcorească.Cu mâna umedă iei bucăţi de mămăligă potrivit de mari şi le turteşti puţin. La mijlocul fiecăreia pui puţin unt şi o lingură de brânză, apoi strângi şi îi dai o formă rotundă.

Bulzii formaţi îi dai la cuptor sau îi pui pe jar (dacă eşti la iarbă verde) şi îi laşi până devin crocanţi la suprafaţă. Brânza din interior trebuie să se topească. Se mănâncă imediat, simpli sau cu smântână.



Recente

img 1 jpeg
cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg