Burek cu carne

Am primit la redacţie aceastră reţetă, ni s-a părut delicioasă şi inedită în acelaşi timp, şi am decis să o încercăm.
Ingrediente
1 pachet foi de plăcintă
600-700 g carne tocată de vită
3 cepe
1 ardei gras
2 linguri ulei
1 morcov ras
ierburi aromate (oregano, busuioc)
sare
piper
boia
1 ou
100 ml smântână
100 ml apă minerală
Mod de preparare: Căleşti uşor ceapa tocată în uleiul încins, apoi adaugi ardeiul gras tocat mărunt şi morcovul ras. Laşi să se rumenească puţin, adaugi carnea şi condimentezi cu ierburi aromate, după gust. Amesteci continuu circa cinci minute, adaugi sare, piper şi boia, după gust, şi laşi să se răcească.
Într-o tavă unsă cu ulei, pui un strat din trei foi de plăcintă, având grijă ca ultima să fie unsă cu câteva picături de ulei. Peste stratul de foi, întinzi 1/3 din amestecul de carne şi continui aşa până termini ingredientele. Deasupra trebuie să ai foi de plăcintă.
O tai bucăţi cu un cuţit ascuţit (ca să fie mai uşor de tăiat după coacere), iar deasupra adaugi oul bătut cu smântâna şi apa minerală. Introduci tava la cuptor, la foc mediu, circa 45-50 de minute. Trebuie să se rumenească bine. O laşi să se răcească, după care o tai urmând liniile trasate iniţial.
De la Alina Nicoleta Păduraru, Vălenii de Munte