Burgeri de vită la grătar

burgeri de vita la gratar jpeg

Ştiai că usturoiul, nelipsit din diferitele reţete de baiţuri pentru carne, împiedică înmulţirea celulelor canceroase? Moleculele sale active sunt eliberate atunci când căţeii de usturoi sunt zdrobiţi şi consumaţi ca atare sau amestecaţi cu puţin ulei de măsline.

Ingrediente

600 g carne 1 ceapă 1 ou 2 căţei usturoi 1 lingură pesmet 1 lingură sos de roşii (sau ketchup) 1 lingură muştar 1 linguriţă zahăr brun piper 1 linguriţă oţet balsamic 1 linguriţă boia dulce ulei busuioc uscat ½ legătură mărar

Mod de preparare

Speli şi cureţi carnea de pieliţe, apoi o dai prin maşina de tocat şi o amesteci, într-un vas adânc, cu ceapa şi usturoiul mărunţite. Separat, faci un amestec din zahăr, oţet balsamic, sos de roşii, muştar, busuioc, boia dulce, pesmet, piper şi oul întreg, bătut în prealabil. Adaugi la sfârşit mărarul şi combini acest amestec cu carnea, frământând bine.

Împarţi carnea tocată în 8 porţii egale, le turteşti şi le ungi cu un pic de ulei, pe ambele părţi, şi le laşi deoparte 10-15 minute. Le poţi frige la grătar sau la cuptor, într-o tavă în care ai pus hârtie de copt.



Recente

zacusca de vinete horia virlan shutterstock 1824405308 jpg
copil mancare sanatoasa shutterstock 376928611 jpg
salata de vinete shutterstock 1789607375 jpg
afinata shutterstock 1163799046 jpg
tarator supa de iaurt cu castraveti shutterstock 685307626 jpg
cirese 1 advertorial jpeg
panna cotta caise shutterstock 288283781 jpg
plachie de pește shutterstock 529239796 jpg
salata roșii shutterstock 529472086 jpg
choux crema vanilieshutterstock 2007938618 jpg
ardei umpluti de post shutterstock 394395796 jpg
gomboti caise shutterstock 1751983160 jpg
banane chia iaurt shutterstock 2068588889 jpg
salata vinete baba ganoush shutterstock 216063574 jpg
pandispan fructe shutterstock 200600648 jpg
pepene shutterstock 296391284 jpg
copii gatind jpg
ciorba de burta shutterstock 475445284 jpg
alimente dieta shutterstock 1033829701 jpg
crumble shutterstock 140363161 jpg