Cannelloni cu brânză şi şuncă

cannelloni branza sunca jpeg

Dintre toate pastele, pot spune că aceste cannelloni cu brânză şi şuncă sunt unele dintre cele mai gustoase. Sunt cremoase, aromate şi săţioase. Exact cum trebuie să fie o mâncare pe care o aştepţi să iasă din cuptor şi să te impresioneze.

Cannelloni cu brânză şi şuncă - Ingrediente

8 cannelloni 200 g şuncă slabă 250 g ricotta ¼ linguriţă oregano ½ linguriţă busuioc uscat 4 bucăţi brânză cheddar feliată

2 linguri unt

2 linguri făină

1 cană lapte

sare

piper

1 praf de nucşoară

Cannelloni cu brânză şi şuncă - Mod de preparare

Se fierb cannelloni în apă cu sare şi puţin ulei conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Se scurg, se clătesc cu apă rece, se scurg şi se lasă să se răcească. Se sotează şunca tăiată bucăţele, se lasă să se răcească şi se mixează cu ricotta, busuiocul şi oregano. Se condimentează cu sare şi piper, după gust. Se umplu cannelloni cu acest amestec. Pentru sosul bechamel, se topeşte untul la foc mic, se adaugă făina, amestecând continuu. Se dă focul mai mare şi se toarnă laptele. Se fierbe circa 5 minute, amestecând continuu. Se adaugă nucşoara, sare şi piper, după gust. Se aşază cannelloni într-o tavă unsă, se pun deasupra feliile de cheddar şi sosul bechamel. Se coc cannelloni cu brânză şi şuncă în cuptorul preîncălzit circa 20 de minute.