Cannelloni cu carne de vită
O mâncare venită de pe meleagurile însorite ale Siciliei şi aterizată fix la tine în farfurie, aceşti cannelloni cu carne de vită te vor face să te îndrăgosteşti de ei fără a te mai vindeca vreodată. Nu-i aşa că te-am convins să-i prepari?
Cannelloni cu carne de vită - Ai nevoie de
13 bucăţi cannelloni 500 g carne tocată de vită 2 cepe 4 căţei de usturoi 200 g roşii pasate 150 g caşcaval 2 linguri ulei ½ linguriţă busuioc uscat sare piper busuioc proaspăt
900 ml lapte
50 g unt
4 linguri făină
Cannelloni cu carne de vită - Mod de preparare
Căleşti în uleiul încins ceapa şi usturoiul tăiate mărunt. Adaugi carnea şi o căleşti până când scade toată zeama. Condimentezi cu sare şi piper, după gust. Dai deoparte. Fierbi cannelloni în apă cu sare 4 minute. Îi scurgi, îi ungi cu ulei şi îi acoperi cu o folie de plastic ca să nu se usuce.
Pentru sosul Bechamel, topeşti untul, pui făina, încorporezi şi adaugi laptele treptat, amestecând continuu cu un tel. Laşi pe foc mic până capătă consistenţă. Condimentezi cu sare şi piper. Pui patru linguri de sos peste carne şi omogenizezi.
Umpli cannelloni cu acest amestec şi îi aşezi într- o tavă dreptunghiulară unsă cu ulei, în care ai turnat jumătate din sosul Bechamel. Torni şi restul de sos peste cannelloni şi-l întinzi uniform. Pui deasupra roşiile pasate, presari busuiocul şi caşcavalul ras. Introduci tava, în cuptorul preîncălzit, 40 de minute. Serveşti cannelloni cu carne de vită calzi, presăraţi cu busuioc proaspăt!