Cannelloni cu spanac şi sos de roşii

Spinach and tomato Cannellonis jpeg

O aromă îmbietoare şi un gust de neuitat! Aceasta este propunerea noastră pentru acest weekend!

Dificultate mică Preparare 90' Pentru 8 porţii

Ingrediente

1 pachet de cannelloni

1 kg spanac

200 g brânză ricotta

3 linguri caşcaval ras

200 ml sos de roşii

2 linguri ulei de măsline

1 ceapă

2 căţei de usturoi

busuioc uscat

cimbru uscat

oregano uscat

pătrunjel verde

nucşoară rasă

sare

piper

Mod de preparare

Speli spanacul sub jet de apă rece, îl opăreşti în apă cu sare, îl scurgi bine, apoi îl toci mărunt. Separat, toci ceapa şi usturoiul, le căleşti în puţin ulei încins, apoi adaugi spanacul

şi continui călirea până scade bine zeama.

Opăreşti cannelloni conform indicaţiilor de pe pachet, le scurgi şi le laşi să se răcorească. Între timp, amesteci spanacul cu brânza ricotta, ierburi aromate, sare şi piper, după gust. Umpli fiecare bucată de cannelloni cu câte două linguri de umplutură cu spanac şi le aşezi într-o formă termorezistentă unsă cu ulei.

Torni peste cannelloni sos de roşii, presari caşcaval ras şi introduci forma în cuptorul bine încins pentru circa 40 de minute. Le serveşti calde.