Cannelloni cu spanac şi sos de roşii
O aromă îmbietoare şi un gust de neuitat! Aceasta este propunerea noastră pentru acest weekend!
Dificultate mică Preparare 90' Pentru 8 porţii
Ingrediente
1 pachet de cannelloni
1 kg spanac
200 g brânză ricotta
3 linguri caşcaval ras
200 ml sos de roşii
2 linguri ulei de măsline
1 ceapă
2 căţei de usturoi
busuioc uscat
cimbru uscat
oregano uscat
pătrunjel verde
nucşoară rasă
sare
piper
Mod de preparare
Speli spanacul sub jet de apă rece, îl opăreşti în apă cu sare, îl scurgi bine, apoi îl toci mărunt. Separat, toci ceapa şi usturoiul, le căleşti în puţin ulei încins, apoi adaugi spanacul
şi continui călirea până scade bine zeama.
Opăreşti cannelloni conform indicaţiilor de pe pachet, le scurgi şi le laşi să se răcorească. Între timp, amesteci spanacul cu brânza ricotta, ierburi aromate, sare şi piper, după gust. Umpli fiecare bucată de cannelloni cu câte două linguri de umplutură cu spanac şi le aşezi într-o formă termorezistentă unsă cu ulei.
Torni peste cannelloni sos de roşii, presari caşcaval ras şi introduci forma în cuptorul bine încins pentru circa 40 de minute. Le serveşti calde.