Cannelloni graten

cannelloni jpeg

Ingrediente:

375 g făină 2 ouă o felie de friptură de viţel 125 g şuncă o ceapă verdeţuri ulei de măsline 75 g parmezan ras 30 g unt sos de roşii sare piper

Mod de preparare:

Se pune făina într-un castron, se face o scobitură în ea, se pun ouăle întregi şi sare. Se amestecă ingredientele cu o furculiţă, se încorporează ouăle în făină şi se înmoaie cu apă până ce obţineţi un aluat pufos în formă de minge. Se pune aluatul pe planşeta înfăinată şi se frământă 15 minute. Se împarte în 3-4 părţi egale, care se întind în foi subţiri, cu formă dreptunghiulară. Se lasă la uscat cel puţin o oră. Se pun foile de aluatîn apă sărată şi fierbinte timp de 5 minute, fără să fiarbă apa, apoi în apă rece şi pe un şerveţel uscat. Se taie şi se amestecă carnea de viţel, ceapa, şunca şi verdeţurile, se adaugă sare şi piper, se călesc în ulei de măsline şi se lasă la răcit. Se adaugă 2-3 linguri de parmezan ras, apoi se întinde amestecul pe foile de aluat şi se rulează.

Pe măsură ce sunt gata, se pun într-o tavă unsă cu unt, apoi se acoperă cu sos de roşii şi se presară parmezan ras. Se pune tava la cuptorul preîncălzit timp de 25 de minute.

FOTO pinterest.com