Caracatiţă cu chilli şi usturoi pe grătar

Caracatiţă cu chilli şi usturoi pe grătar. O reţetă delicioasă, uşoară, cu explozie de arome de chilli şi usturoi şi gustul inconfundabil al caractiţei, care fac din acest preparat unul ideal pentru vară. Poţi pregăti caractiţa pe tigaia grill sau la grătar, în aer liber.
Ingrediente pentru caracatiţă cu chilli şi usturoi pe grătar
1,5 kg caractiţă 5 ardei chilli 6 căţei de usturoi 1 legătură pătrunjel 160 ml ulei de măsline 750 ml vin alb 60 ml vin alb 250 g rucola Câteva frunze de mentă
Mod de preparare:
Curăţă caracatiţa, tăind în jurul capului şi ochilor ca să separi tentaculele de corp. Curăţă capul şi îndepărtează pielea închisă la culoare. Îndepărtează centrul din tentaculele şi spală-le bine, apoi pune caractiţa pe un şervet absorbant. Taie tentaculele în bucăţi egale.
Pune chilli-ul, usturoiul, jumătate din ulei şi pătrunjelul într-un robot de bucătărie. Adaugă jumătate din acest amestec într-un bol împreună cu caractiţa, acoperă şi lasă la frigider 1 oră.
Încinge 2 linguri de ulei într-o tigaie, găteşte caracatiţa pentru 3 minute. Redu focul, adaugă vinul şi lasă să fiarbă acoperit pentru 45 de minute până caracatiţa este fragedă. Scurge lichidul şi răceşte caracatiţa pentru 20 de minute.
Găteşte caractiţa în uleiul rămas şi găteşte-o în tranşe pe grill sau pe grătar pentru 2 minute.
Pune-o într-un bol, adaugă jumătatea de amestec de chilli şi asezonează. Serveşte-o cu rucola şi mentă.
https://www.womensweeklyfood.com.au/recipes/chargrilled-octopus-recipe-30998
https://www.womensweeklyfood.com.au/recipes/chargrilled-octopus-recipe-30998