Cârnăciori în aluat
O reţetă simplă pe care o poţi face repede cu ce ai la îndemână.
Ingrediente:
1 cană de făină 200 g unt 1 gălbenuş 6 linguri apă rece 1 pachet de drojdie cârnăciori o linguriţă de mac, opţional sare
Mod de preparare:
Preîncălzeşti cuptorul la 190 de grade C. Apoi începi prepararea aluatului. Într-un bol amesteci făina cu drojdia şi sarea. Adaugi untul tăiat bucăţi, un gălbenuş şi apa şi frămânţi până aluatul devine omogen. Îl laşi să crească. Când a crescut întinzi aluatul şi-l tai fâşii. Iei pe rând câte o bucată de aluat şi câte un cârnăcior şi îl rulezi. Pe o tavă de cuptor pui o folie de aluminiu şi aşezi cârnăciorii pe ea. Când i-ai aşezat, presari peste ei macul (opţional).
Îi bagi la cuptor aproximativ 15 minute şi îi serveşti cu ketchup.
Sursa: damndelicious.net