Cârnaţi cu legume la cuptor

carnati legume shutterstock 90391951 jpeg

O combinaţie perfectă pentru o zi mohorâtă şi rece de noiembrie!

Ingrediente

300 g cârnaţi afumaţi 200 g fasole uscată fiartă 2 cartofi 2 morcovi 1 păstârnac 1 rădăcină de pătrunjel 1 felie de ţelină 1 ardei gras roşu 250 pulpă de roşii (conservă) 3 linguri ulei 100 ml supă de legume 100 ml vin alb sec cimbru rozmarin salvie sare piper mărar verde pentru decor

Cum se prepară

Se curăţă legumele, se spală, se taie felii sau cuburi, după preferinţă, şi se aşază într-un vas termorezistent. Se adaugă fasolea fiartă separat şi se amestecă uşor.

Se condimentează cu ierburi aromate, sare şi piper, după gust, şi se stropesc cu ulei. Deasupra legumelor se aşază cârnaţii înţepaţi în câteva locuri sau crestaţi uşor. Peste toate se toarnă pulpa de roşii amestecată cu supa de legume şi apoi se pun la cuptor pentru circa 50 de minute. La jumătatea timpului, se adaugă vinul şi se lasă în continuare să fiarbă până scade zeama şi se rumenesc frumos deasupra.

Se servesc calde, cu mărar deasupra.

sursa foto: Shutterstock



Recente

cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg
zacusca de vinete horia virlan shutterstock 1824405308 jpg