Carne de curcan cu cartofi şi sos de iaurt

Ştiai că banalul cartof asigură aproape jumătate din necesarul zilnic de vitamina C al unui copil? De asemenea, un cartof mediu poate furniza 21% din necesarul zilnic de vitamina C al unui adult, iar un cartof măricel are un conţinut de 600-800 mg de potasiu, adică 21% din necesarul zilnic al unei persoane adulte. La acest capitol, întrece chiar şi spanacul sau mult lăudata banană.
Ingrediente
1 kg cartofi noi
1 kg carne curcan dezosată
ulei
busuioc
sare
piper
5 căţei usturoi
2 linguri ulei
200 g iaurt cremos
1 linguriţă zeamă de lămâie
1 legătură pătrunjel
sare
piper
Mod de preparare
Pui iaurtul la scurs. Speli bine cartofii şi îi laşi în coajă. Zdrobeşti usturoiul, torni ulei în fir subţire şi la fel procedezi şi cu zeama de lămâie. Încorporezi iaurtul şi amesteci până când sosul devine pufos. Potriveşti de sare şi piper şi adaugi verdeaţa. Ungi cu puţin ulei o formă termorezistentă în care aşezi carnea de curcan. Torni sosul de iaurt atât cât să acoperi toată carnea. Dai cartofii printr-un amestec de ulei cu sare şi piper, după gust, şi îi aşezi în tavă. Dai la cuptor până când carnea este bine făcută, iar
cartofii s-au rumenit. Serveşti mâncarea caldă, decorată cu frunze de busuioc.