Carne de porc in sos dulce acrişor

sweet and sour pork jpeg

Un preparat pe cât de neobişnuit, pe atât de gustos, care îi oferă cărnii de porc un gust uşor dulce, uşor acrişor.

Ingrediente

600 g carne de porc, tăiată în bucăţele

¼ cană făină

1/3 cană mălai

2 ouă

4 linguri apă

1 linguriţă sare

Ulei pentru prăjit

Sare

Pper nergru proaspăt măcinat

Sosul dulce acrişor

1 conservă ananas în bucăţele

Ghimbir tocat

1 ardei roşu, tocat

1 cană supă de pui

2 linguri mălai, amestecate cu 3 linguri de apă

¼ cană oţet alb

¼ cană zahăr

¼  ketchup

2 linguri sos de soia

2 morcovi, tăiaţi rondele

1 ceapăb roşie, mare, tocată.

5 căţei de usturoi mărunţit

Sare

Piper negru, proaspăt măcinat

Ulei

Mod de preparare

Într-un bol combină ¼ cană făină, 1/3 cană mălai, 3 ouă, 4 linguri de apă şi 1 lingură de sare şi amestecă pentru combinare. Adaugă bucăţelele de carne de porc, acoperă bolul şi pune-l la frigider pentru 1 oră.

Într-o cratiţă pune ulei  pentru prăjit. Pune-o pe foc şi adaugă bucăţile de porc. Găteşte la foc mare pentru 3-4 minute şi scoate carnea pe o farfurie, având grijă să o scurgi de ulei.  Asezoneaz-o cu sare şi piper. Într-o cratiţă separată, pune ulei şi sotează usturoiul şi ghimbirul. Adaugă ardeiul roşu, morcovii şi ceapa şi continua să găteşti pentru încă 1 minut.

Pune bucăţile de carne de porc, oţetul, zahărul, sosul de soia, ananasul, sucul de la ananas, ketchup-ul şi mălaiul combinat cu apă. Aşază totul pe foc pentru 2 minute. Asezonează cu sare şi piper şi poţi servi.

Sursa: ang sarap