Carne de vită cu legume şi paste

carne de vita cu legume jpeg

La un meniu deosebit, trebuie şi un fel de mâncare deosebit: carne de vită cu legunme şi paste este exact acel fel de mâncare perfect pentru oaspeţii tăi.

Ingrediente pentru carne de vită cu legume şi paste

400 g carne de vită 1 ceapă 1 dovlecel 1/2 ardei gras 2-3 căţei de usturoi 4 roşii în bulion 1 roşie proaspătă 300 g tagliatelle verzi (cu spanac) 40 g unt 2 linguri ulei busuioc uscat cimbru uscat sau verde sare piper

Mod de preparare pentru carne de vită cu legume şi paste

Se fierb pastele al dente în apă cu sare, se scurg şi se păstrează calde. Se taie carnea bucăţi potrivite şi se prăjesc în ulei ­bine încins, pe toate părţile, apoi se scot deoparte. În grăsimea rămasă, se căleşte ceapa tocată, apoi se adaugă ardeiul tăiat cubuleţe, dovlecelul feliat şi se lasă să se călească în continuare, circa 15 minute, adăugând şi puţină apă.

Se pune din nou carnea în tigaie, se adaugă roşiile în bulion tăiate bucăţi, se condimentează, după gust, cu usturoiul zdrobit, busuioc, cimbru, sare şi piper. Se lasă să mai fiarbă 10-15 minute, apoi se transferă totul pe un platou.

Se servesc garnisite cu pastele „trase” în unt încins şi cu o floare din roşie, tăiată cu ajutorul unui cuţit bine ascuţit sub formă de trandafir.