Cartofi franţuzeşti gratinaţi

cartofi frantuzesti gratinati shutterstock 36401188 jpeg

Fii atent, îţi vindem nişte trucuri legate de cartofi: se pun întotdeauna la fiert în apă rece, iar cartofii fierţi în coajă se curăţă mai uşor dacă în apa în care fierbi pui puţin ulei.

Ce ai nevoie

1 kg cartofi albi 250 g brânză de oi 3 ouă 1 lingură făină 200 ml lapte 150 ml smântână 100 g unt 100 g caşcaval

Cum se prepară

Se curăţă cartofii, se spală, se taie felii sau cuburi şi se fierb în apă cu sare. Se scurg de zeamă şi se aşază într-un vas termorezistent uns generos cu unt.

Separat, se dizolvă făina în lapte (la temperatura camerei), se amestecă cu ouăle bătute cu smântâna şi brânza rasă, se adaugă untul topit şi se amestecă bine până se obţine o

compoziţie groasă, omogenă.

Se toarnă compoziţia peste cartofii din formă, se presară deasupra caşcavalul ras şi se introduce în cuptorul bine încins pentru 40-45 de minute. Se servesc calzi, ca atare sau ca garnitură la diferite fripturi.

sursa foto: Shutterstock



Recente

cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg
zacusca de vinete horia virlan shutterstock 1824405308 jpg