Cartofi franţuzeşti gratinaţi
Fii atent, îţi vindem nişte trucuri legate de cartofi: se pun întotdeauna la fiert în apă rece, iar cartofii fierţi în coajă se curăţă mai uşor dacă în apa în care fierbi pui puţin ulei.
Ce ai nevoie
1 kg cartofi albi 250 g brânză de oi 3 ouă 1 lingură făină 200 ml lapte 150 ml smântână 100 g unt 100 g caşcaval
Cum se prepară
Se curăţă cartofii, se spală, se taie felii sau cuburi şi se fierb în apă cu sare. Se scurg de zeamă şi se aşază într-un vas termorezistent uns generos cu unt.
Separat, se dizolvă făina în lapte (la temperatura camerei), se amestecă cu ouăle bătute cu smântâna şi brânza rasă, se adaugă untul topit şi se amestecă bine până se obţine o
compoziţie groasă, omogenă.
Se toarnă compoziţia peste cartofii din formă, se presară deasupra caşcavalul ras şi se introduce în cuptorul bine încins pentru 40-45 de minute. Se servesc calzi, ca atare sau ca garnitură la diferite fripturi.
sursa foto: Shutterstock