Cartofi la cuptor cu smântână
Poate nu ai timp suficient să te gândeşti la o reţetă mai sofisticată. Propunerea noastră îţi vine însă în ajutor!
Dificultate mică Preparare 60' Pentru 4 porţii
Ingrediente
3 cartofi
1 dovlecel potrivit
2 căţei usturoi
1 lingură ulei
2 ouă
100 g caşcaval
150 g smântână
sare
piper
unt şi pesmet pentru uns vasul
Mod de preparare
Cureţi cartofii, îi tai cubuleţe şi-i fierbi în apă cu puţină sare. Când sunt aproape fierţi, adaugi dovlecelul tăiat cubuleţe mai mari. După ce au fiert, îi scurgi de apă.
Zdrobeşti usturoiul şi-l freci cu puţin ulei. Adaugi smântâna amestecată cu ouăle bătute şi caşcavalul ras. Condimentezi cu sare şi piper, după gust. Ungi un vas termorezistent cu unt şi
tapetezi cu pesmet. Aşezi cartofii şi dovleceii, torni sosul de smântână şi coci în cuptor circa 30 de minute, până se rumenesc.
sursa foto: Shutterstock