Cartofi umpluţi cu ceapă
Un fel principal cu ou, pentru lactovegetarieni şi nu numai, puţin cam migălos, care se poate servi cu salată.
De ce ai nevoie pentru a prepara cartofi umpluţi:
1 kg cartofi 2 cepe 100 ml ulei 2 gălbenuşuri sare piper pesmet salată, după gust
Cum prepari cartofi umpluţi:
Cureţi cartofii, îi speli, îi usuci şi-i sărezi după gust. Încingi cuptorul. Pui cartofii într-o tavă unsă cu ulei şi dai la cuptor. Îi întorci pe toate părţile ca să se rumenească uniform. După ce s-au copt, îi laşi să se răcească, apoi îi tai pe jumătate. Scobeşti fiecare jumătate, având grijă să nu-i zdrobeşti. Cureţi ceapa, o tai foarte mărunt şi o căleşti în puţin ulei. Când începe să se rumenească, adaugi miezul scos din cartofi, gălbenuşurile, potriveşti de sare şi piper.
Omogenizezi bine. Umpli jumătăţile de cartofi cu această compoziţie, nivelezi, îi presari cu pesmet şi-i aşezi într-o tigaie cu ulei încins, cu faţa în jos. Prăjeşti rapid. Serveşti alături de o salată.