Casadielles, reţeta pas cu pas de gogoşi spaniole umplute cu nuci

Casadielles sunt gogoşile tradiţionale care se prepară în Asturia, una dintre cele mai frumoase provincii ale Spaniei. Va fi unul dintre cele mai bune deserturi pe care le-ai preparat vreodată.
De ce ai nevoie pentru gogoşi
Pentru aluat
120 g unt
250 ml vin alb
1 praf de sare
1 gălbenuş
1 linguriţă praf de copt
500 g făină
Pentru umplutură
300 g nuci
75 g zahăr
20 ml oţet alb
30 ml apă
ulei, pentru prăjit
zahăr pudră, pentru decor
Cum se prepară gogoşile
Pas 1
Baţi untul cu vinul, sarea şi gălbenuşul până când capătă o consistenţă cremoasă. Încorporezi treptat jumătate din cantitatea de făină, praful de copt şi, după ce s-au omogenizat, adaugi restul de făină. Înfăşori aluatul în folie şi-l dai la rece 2 ore. Îl scoţi şi-l întinzi într-o foaie subţire.

Pas 2
Combini nucile măcinate cu restul ingredientelor şi omogenizezi. Tai foaia de aluat în pătrate, pui în fiecare câte o linguriţă de umplutură, rulezi şi presezi capetele cu o furculiţă.

Pas 3
Încingi uleiul în tigaie şi prăjeşti gogoşile pe ambele părţi, apoi le scoţi pe şervete de hârtie pentru a se absorbi excesul de ulei. Le pudrezi cu zahăr.
