Caşcaval pane cu crochete de cartofi

cascavale pane cu crochete de cartofi jpeg

Ni s-a întâmplat de multe ori să ne dorim să mâncăm un caşcaval pane bun, la un restaurant dar rar să nimerim unul pe gustul nostru. Dacă vrei să ai un rezultat pe măsura aşteptărilor şi dorinţelor tale, poţi încerca la tine în bucătărie această reţetă de caşcaval pane cu crochete de cartofi.

Caşcaval pane cu crochete de cartofi - Ingrediente

Pentru caşcavalul pane 250 g caşcaval 2 ouă 3-4 linguri lapte 1 lingură jumătate făină pesmet sare piper ulei pentru prăjit

500 g cartofi fierţi

2 gălbenuşuri

1 ou

2 linguri făină

1 lingură pesmet

2 linguri unt

2 linguri ulei

Caşcaval pane cu crochete de cartofi - Mod de preparare

Se taie caşcavalul felii mai groase şi se pun pe o farfurie în congelator, 10 minute, până se întăresc puţin. În felul acesta, se va împiedica topirea lui în timpul prăjirii.

Separat, se bat ouăle cu făina până se formează o compoziţie ca o smântână mai groasă, care se subţiază cu laptele. Se condimentează cu sare şi piper, după gust. Se trec feliile de caşcaval prin această compoziţie, se tăvălesc prin pesmet şi apoi se prăjesc în ulei bine încins. Se scot pe prosoape absorbante pentru a înlătura grăsimea excesivă. Din cartofii fierţi se prepară un piure, în care se amestecă două gălbenuşuri, o lingură de făină, sare, după gust. Din compoziţia obţinută se modelează crochete, care se dau prin făină, ou bătut şi pesmet. În final, se prăjesc în unt amestecat cu ulei. Se scot pe prosoape absorbante. Se servesc calde alături de caşcavalul pane, garnisite cu felii de roşii.