Castraveţi muraţi

shutterstock 80958508 jpeg

Odată cu sfârşitul verii, varza, gogonelele şi castraveţii sunt pe lista tuturor gospodinelor care îşi pregătesc cămara pentru iarnă. Din mulţimea de conserve, murăturile nu trebuie să-ţi lipsească din casă.

Pentru 4 l Timp de preparare: 60´ Dificultate: mică Ingrediente

3 kg castraveţi

15 căţei usturoi

1 bucată mărar întreg uscat

1 lingură piper negru boabe

3 l apă

3 linguri sare grunjoasă

Mod de preparere

Speli borcanele şi le laşi la uscat. Pui apa la fiert cu sare. Între timp aranjezi în fiecare borcan, în proporţii egale, mărarul uscat, piperul boabe, usturoiul tăiat felii şi castraveţii spălaţi.

Torni apa clocotită peste legume până le acoperă. Închizi borcanele cu capac şi le laşi până a doua zi la loc întunecat. Ulterior scurgi apa din borcane şi o pui din nou la fiert. O laşi să clocotească 3-4 minute, apoi o torni peste castraveţi.

Mai laşi o zi să se mureze. În următoarea zi procedezi la fel, pui capacele la borcane, le acoperi cu o pătură şi după aceea le păstrezi la loc întunecat şi răcoros.

sursa foto: Shutterstock



Recente

img 1 jpeg
cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg