Căsuţe de turtă dulce
Cu această reţetă vă puteţi construi propria căsuţă de turtă dulce.
Ingrediente: 1 kg făină 300 g unt-cuburi 2 linguri de mirodenii aromate 2 linguri de turtă dulce pisată 1 lingură de bicabornat 450 g zahăr brun 3 ouă 225 g sirop dulce 300 g cremă albă îngheţată Bombonele pentru decor
Amestecaţi untul şi făina până la omogenizare.
Separat, amestecaţi restul de făină, mirodeniile şi bicabornatul, adăugând un praf de sare.
Turnaţi ambele compoziţii într-un caston mare, adăugând zahărul, siropul dulce şi ouăle.
Amestecaţi aluatul cu mâinile.
Încălziţi cuptorul la 200 de grade. Răsturnaţi o pătrime din aluat pe o tavă de copt şi tăiaţi conturul caselor. Utilizaţi resturile pentru celelalte componente ale căsuţelor.
Coaceţi pe rând toată turta dulce, aproximativ 8-10 minute, până când aluatul devine tare şi prinde o culoare maronie. Folosind un cuţit, tăiaţi ferestrele şi uşile.
Turnaţi crema albă într-un dispozitiv pentru ornat şi decoraţi căsuţele aşa cum vreţi. Uniţi părţile căsuţei şi adăugaţi bomboanele pentru decor. Lăsaţi-le la uscat pentru câteva ore.
Formaţi acoperişul şi decoraţi-l cu cremă şi bomboane. Puteţi adăuga şi alte decoraţiuni, după cum doriţi.