Cât de important este micul dejun în familia ta?

Campioni la mic dejun6 jpeg

Specialiştii în nutriţie îi atenţionează pe părinţi că micul dejun este cea mai importantă masă a zilei, mai ales pentru şcolari. În cazul lor, nivelul de solicitare intelectuală este mai ridicat dimineaţa.

„Există o legătură directă între masa de dimineaţă şi procesele cognitive la copii. Alimentele bogate în proteine şi grăsimi sănătoase, în special Omega 3, ameliorează substanţial funcţionarea sistemului nervos şi cresc semnificativ performanţele şcolare. De aceea este foarte important ce conţine prima masă a zilei”, este de părere Corina Zugravu, medic specialist în Igiena Alimentaţiei şi Nutriţie.

În acest sens, elevii claselor I-IV din toată ţara au primit cu plăcere provocarea, venită de la un cunoscut brand de margarină din România, de a participa la concursul Campionii micului dejun. Ei au pregătit, pe parcursul lunii iunie, ajutaţi de părinţi, sendvişuri gustoase şi sănătoase, iar cele mai inedite au fost premiate de marea noastră campioană  Nadia Comăneci.

Festivitatea a avut loc, joi, 20 iunie, la Şcoala Gimnazială Nr. 11 „Ioan Heliade Rădulescu”, din Bucureşti. Elevii au susţinut câteva momente artistice, apoi Nadia le-a oferit premii celor care au pregătit pentru micul dejun cele mai sănătoase şi gustoase sendvişuri. „Şi eu, când eram mică, am învăţat că este foarte important să mănânci micul dejun şi să faci mişcare. Vreau să-i felicit pe părinţi, pentru că ştiu că fac foarte multe sacrificii pentru ca aceşti copii să crească frumos şi armonios. Ca să fii un campion, trebuie să fii sănătos, asta e cel mai important. La rândul meu, încerc să îl învăţ pe fiul meu deprinderi zilnice sănătoase pentru că acestea constituie baza unei alimentaţii echilibrate”, a spus Nadia.