Cât de important este să consumi alimente alcaline?

broccoli jpeg

Diversitatea şi disponibilitatea diferitelor produse nu reprezintă tocmai un aliat pentru sănătatea ta. Din păcate, de cele mai multe ori, combinaţiile alimentare nepotrivite pe care le facem ne pun sănătatea în pericol.

Este important de precizat că organismul uman este unul alcalin şi pentru a-l păstra cât mai sănătos este necesar consumul de alimenten acaline, acestea fiind excelente în neutralizarea acizilor prezenţi în organism.

În felul acesta vei putea menţine pH-ul corpului tău într-o stare fucţională şi optimă.

Lămâia îţi susţine imunitatea

Şi lămâia face parte din categoria de alimente alcaline pe care ar fi bine să o consumi cât mai des cu putinţă, mai ales acum când vremea este aşa capricioasă, fiind un stimulent perfect pentru imunitatea ta.

În plus, toate mineralele şi vitaminele din lămâie îţi vor stimula digestia şi astfel vei avea parte de un tranzit corespunzător. Pe perioada verii nu ezita să consumi pepene din plin.

Tot din categoria fructelor alcaline fac paret şi bananele, ele pot îmbunătăţi digestia, pot preveni diabetul şi au grijă de sănătatea inimii. Bogate în vitamina B, fibre, potasiu, mangan şi proteine excelente pentru sănătatea ta.

De asemenea, fructele de padure sunt excelente pentru calitatea pielii, fiind recunoscute mai ales pentru faptul că întârzie procesul de îmbătrânire, menţine memoria în stare bună şi ameliorează tulburările cronice.

Antioxidanţii, fibrele şi vitaminele ajută în special la stimularea digestiei şi a peristaltismului, astfel că toxinele se pot elimina mult mai uşor şi repede din organism. Nu uita nici de struguri sau de avocado.

Citeşte mai mult pe clicksanatate.ro

Citeşte mai mult pe clicksanatate.ro