Cea mai bună pizza cu vinete

cea mai buna pizza de vinete jpeg

La început a fost foccacia, un simplu aluat de pâine, acoperit cu ierburi aromate şi copt în cuptor. A urmat pizza „Casa de nanza“ inventată de ţăranii italieni săraci. În 1830, a fost înfiinţată, la Neapole, prima pizzerie în care se prepara pizza pe care o cunoaştem astăzi. Aşa că nu-ţi rămâne decât să prepari şi tu cea mai bună pizza cu vinete!

Cea mai bună pizza cu vinete - Ingrediente

Pentru aluat 500 g făină drojdie cât o nucă 1 vârf de cuţit de zahăr 2 linguri lapte cald 1 praf de sare 1 cană apă călduţă 2 linguri de ulei 1 praf de busuioc uscat

2 vinete

suc de roşii amestecat cu un praf de piper

busuioc verde

4 roşii

parmezan ras

Cea mai bună pizza cu vinete - Cum se prepară

Faci maiaua din drojdie, zahăr, 1 praf de sare, puţină făină şi laptele călduţ. Laşi la crescut. Cerni făina, faci în mijloc o adâncitură şi pui plămădeala. Amesteci, torni apa călduţă, adaugi busuiocul, uleiul şi continui să frămânţi până când obţii un aluat elastic. Laşi la crescut.

Speli vinetele, le îndepărtezi cotoarele şi le tai rondele. Le dai cu sare şi le laşi la scurs să iasă amăreala din ele. Speli roşiile, le tai jumătăţi, le scoţi seminţele şi le tai cubuleţe.

Aluatul îl împarţi în două şi-l întinzi în mână. Îl pui într-o formă rotundă. Ungi cu sucul de roşii, apoi aşezi vinetele, iar deasupra pui roşiile. Presari parmezan ras şi dai la cuptor. La fel procedezi şi cu cealaltă bucată de aluat. Coci până când se gratinează frumos. Serveşti cu busuioc proaspăt tocat.

Pizza cu ciuperci şi afumătură

Pizza cu ciuperci şi afumătură

Pizza ţărănească cu pui şi usturoi

Pizza ţărănească cu pui şi usturoi

Cea mai bună pizza cu ardei şi măsline

Cea mai bună pizza cu ardei şi măsline

Cum să faci pizza perfectă VIDEO

Cum să faci pizza perfectă VIDEO