Cea mai bună plăcintă cu piersici
Am simplificat puţin reţeta de cea mai bună plăcintă cu piersici, în sensul că am preferat să cumpărăm aluatul şi nu să îl preparăm. Aşadar, e vorba de un desert simplu, de sezon pentru a cărui preparare nu ai nveoie de mai mult de o oră şi un pic.
Cea mai bună plăcintă cu piersici - Ingrediente (1 tavă)
1 pachet aluat de plăcintă 400 g pierisici descojite şi feliate 2 linguri unt 5 linguri zahăr 2 linguri făină 2 linguri zeamă de lămâie unt moale pentru uns tava şi foile 1 ou bătut
Cea mai bună plăcintă cu piersici - Mod de preparare
Ungi cu unt o tavă şi foile de plăcintă. O foaie o întinzi în tavă şi pe cealaltă o tai fâşii. Separat, combini feliile de piersici cu zahărul, zeama de lămâie, făina şi cu cele 2 linguri de unt. Amesteci bine şi torni compoziţia peste aluatul din tavă. Întinzi deasupra fâşiile de aluat, apoi le ungi cu oul bătut. Dai tava la cuptor, încins în prealabil, aproximativ 60 de minute.