Cea mai bună şi mai simplă tocană de legume în sos de roşii
În perioada de post lista cu ingrediente este mai scurtă de obicei şi îţi pui mereu întrebarea ce să mai găteşti. Noi îţi recomandăm această tocană de legume.
De ce ai nevoie pentru tocană de legume
1 vânătă mică
1 dovlecel
1 ardei roşu
1 ceapă
400 g roşii în suc propriu
4 căţei de usturoi
400 g fasole
1 frunză de dafin
1 linguriţă oregano
1 linguriţă cimbru
sare
piper
6 linguri vin alb
5 linguri ulei
150 ml apă
Cum se prepară tocana de legume
Încingi 2 linguri de ulei într-o cratiţă şi rumeneşti usturoiul, ceapa tocată şi frunza de dafin. Adaugi vinul, fasolea fiartă, amesteci şi mai laşi pe foc 2-3 minute. Adaugi roşiile tocate, sare, piper, după gust, oregano şi cimbru, apoi dai deoparte.
În altă tigaie, încingi 3 linguri de ulei şi adaugi vânăta, dovlecelul şi ardeiul tocate. Le laşi pe foc 5-6 minute. Pui legumele în sosul de roşii, torni apa, acoperi şi laşi să fiarbă 30-35 de minute. Amesteci constant să nu se prindă de marginile vasului. Când legumele s-au înmuiat, dai deoparte.