Cea mai gustoasă tartă cu cartofi. Reţeta căreia nu-i vei rezista în acest weekend

Foarte popular, ba aproape banal azi, cartoful a ajuns în Europa în a doua jumătate a secolului al XVI-lea, după ce spaniolii au colonizat America de Sud. Cu toate că în prezent suntem printre cei mai mari consumatori de cartofi de pe continentul european, în sudul României ei au fost gustaţi prima dată abia acum un secol. Avem pentru voi reţetă căreia nu îi vei rezista: cea mai gustoasă tartă cu cartofi.
Cea mai gustoasă tartă cu cartofi - Ingrediente
Pentru aluat
450 g făină
1 plic praf de copt
3 gălbenuşuri
250 g unt
250 g smântână
1 praf sare
Pentru umplutură
6 cartofi
1 ceapă
1 peşte afumat
3 ouă
2 linguri făină
50 g unt
sare
piper
50 g smântână
100 g caşcaval
ardei gras, opţional
mărar, opţional
Cea mai gustoasă tartă cu cartofi - Mod de preparare
Pentru aluat, amesteci făina cu praful de copt stins, apoi încorporezi gălbenuşurile bătute, untul şi smântâna. Sărezi, dai totul la frigider 30 de minute, apoi întinzi aluatul în strat uniform şi-l pui în tavă, astfel încât să acopere şi marginile. Îl înţepi cu o furculiţă din loc în loc.
Pentru umplutură, fierbi cartofii în coajă, apoi îi cureţi şi-i zdrobeşti. Tai ceapa julien, o căleşti şi o pui peste cartofi. Adaugi peştele afumat curăţat şi rupt în bucăţele, apoi 2 ouă, făină, unt, sare şi piper.
Amesteci totul şi torni compoziţia peste aluat. Adaugi ardei gras tăiat fâşii, dacă doreşti, şi smântâna amestecată cu oul rămas. La final, razi caşcavalul şi, după preferinţă, poţi pune şi mărar tocat. Dai tarta la cuptor 30 de minute.
Tartă cu ceapă caramelizată şi brânză. Reţetă simplă
Tartă cu ceapă caramelizată şi brânză. Reţetă simplă
Cartofi gratinaţi. Află ingredientul surpriză din acest preparat
Cartofi gratinaţi. Află ingredientul surpriză din acest preparat
Cei mai buni cartofi copţi cu ulei de măsline