Cea mai simplă supă de roşii

Clasica supă de roşii este o variantă cu care nu ai cum să dai greş dacă vrei să îi răsfeţi pe cei dragi. Încearcă această reţetă simplă şi rapidă!
Ingrediente
2 kg roşii moi 2 morcovi, daţi pe răzătoare 1 ardei gras roşu, tăiat cubuleţe 1 ceapă, tocată 30 ml ulei sare piper
Mod de preparare
Opăreşti roşiile, apoi le descojeşti. Le pui la fiert, aproximativ 10 minute. Separat, în alt vas, căleşti morcovii, ceapa şi ardeiul. După ce s-au înmuiat, stingi cu apă fiartă. Roşiile fierte le mixezi cu blenderul ori le dai prin sită (în acest fel supa va avea mai puţine seminţe), apoi le torni peste legumele care fierb separat. Potriveşti de sare şi piper, apoi mai dai supa în câteva clocote. La final, poţi servi supa de roşii cu găluşte de griş cu orez fiert ori cu smântână şi busuioc verde.
FOTO: Profimedia
Supă cremă de conopidă şi năut
Supă cremă de conopidă şi năut
Supă de porumb. Reţeta lui Jamie Oliver
Supă de porumb. Reţeta lui Jamie Oliver
Supă de fasole şi păstârnac. Reţeta lui Jamie Oliver
Supă de fasole şi păstârnac. Reţeta lui Jamie Oliver