Ceapă umplută cu legume

Ceapa umpluta jpeg

Ştiaţi că...practica postului a fost legată în religiile arhaice de ritualurile de înnoire, de iniţiere şi de doliu? Prin post se marca dorinţa omului de a primi energii cosmice, pentru un nou început şi pentru ferti-litatea naturii. Hipocrate atribuia longevitatea sa postului, spunând că nu s-a ridicat niciodată sătul de la masă. Acestea fiind spuse, astăzi vă prezentăm această reţetă de ceapă umpluta cu legume.

Ingrediente:

12 cepe roşii 4 căţei de usturoi 250 g ciuperci 1-2 linguri de bulion 1 cană de caşcaval vegetal ras 3 roşii spălate şi tăiate feliuţe sare piper mărar 2 linguri de ulei pentru călit

Mod de preparare:

Tai codiţa cepelor şi o creţi de primul strat şi o pui la fiert înăbuşit cu puţină sare. O ţii până când devine lucioasă şi o laşi la răcit. Îi scoţi miezul, având grijă să-i rămână cel puţin două rânduri de foi. Mijlocul scos îl toci şi păstrezi apa în care au fiert. Speli ciupercile şi le tai. Cureţi usturoiul şi îl zdrobeşti.

Încingi uleiul şi pui la călit ciupercile tăiate. Potriveşti de sare şi piper şi laşi să scadă apa lăsată de ciuperci. Adaugi usturoiul şi ceapa, ţii câteva minute şi pui feliuţele de roşii, laşi să se combine aromele şi opreşti focul. Ţii câteva minute la răcorit, adaugi caşcavalul şi amesteci. Umpli fiecare ceapă cu legumele, le pui într-o tavă una lângă alta şi torni din apa în care au fiert, amestecată cu bulion şi dai ceapă umpluta cu legume la cuptorul încins.

ceapă umpluta

Ţii ceapă umpluta cu legume până când se gratinează frumos totul.

ceapă umpluta

Ceapa umpluta cu carne tocata

Ceapa umpluta cu carne tocata

Conopida umpluta cu carne tocata

Conopida umpluta cu carne tocata

Paine umpluta cu branza si ceapa

Paine umpluta cu branza si ceapa