Cei mai buni cartofi copţi cu ulei de măsline

Adăugat în preparate, uleiul de măsline le oferă acestora un gust deosebit. Dacă-l infuzezi cu rozmarin, usturoi şi cimbru atunci mâncarea ta va fi demnă de un restaurant de cinci stele. Dacă vrei să fii alintat ca „chef în bucătărie“, învaţă să prepari şi tu cei mai buni cartofi copţi cu ulei de măsline.
Cei mai buni cartofi copţi cu ulei de măsline - Ingrediente
Pentru uleiul infuzat
300 ml ulei de măsline
4 căţei de usturoi
3 crenguţe rozmarin
3 crenguţe cimbru
5 frunze salvie
Pentru cartofii copţi
1, 5 kg cartofi
50 g unt sărat
40 g parmezan
sare
piper
Cei mai buni cartofi copţi cu ulei de măsline - Mod de preparare
Cu o zi înainte să-i prepari, toci ierburile aromate, le amesteci cu usturoiul pisat şi torni uleiul.
Dă drumul la cuptor. Speli cartofii şi-i pui cu tot cu coajă la fiert în apă cu sare. Îi ţii pe foc până când intră furculiţa cu uşurinţă în ei, apoi îi scurgi. Descojeşti cartofii, îi aşezi într-o tavă şi-i rupi bucăţi mari. Pui peste ei untul şi presari piper. Torni uleiul infuzat strecurat şi fierbinte peste cartofi şi ţii la cuptor 30 de minute. Îi întorci, presari parmezanul şi mai ţii la cuptor alte 15 minute.
Sursa: http://slowthecookdown.com
Cartofi şi ţelină la cuptor. Reţeta lui Jamie Oliver
Cartofi şi ţelină la cuptor. Reţeta lui Jamie Oliver
Cartofi cu usturoi şi parmezan
Cartofi cu usturoi şi parmezan
Cei mai buni cartofi cu unt şi usturoi
Cei mai buni cartofi cu unt şi usturoi
Cum să prepari cei mai buni cartofi ţărăneşti