Cei mai buni melcişori cu gutui

Aluatul de cozonac în combinaţie cu gutuile uşor acrişoare vor transforma aceşti melcişori în una din reţetele preferate ale familiei tale.
De ce ai nevoie pentru melcişori cu gutui
Pentru aluat
150 g iaurt
500 g făină
1 plic drojdie uscată
50 g zahăr
1 praf de sare
50 g unt
1 ou
2 plicuri zahăr vanilat
1 linguriţă esenţă de rom
Pentru umplutură
2 gutui
100 g nuci
4 linguri zahăr
1 ou, pentru uns
zahăr pudră, pentru decor
Cum se prepară melcişori cu gutui
Amesteci făina cu drojdia, zahărul şi sarea. Pui oul, torni iaurtul, untul topit, adaugi zahărul vanilat şi esenţa de rom. Frămânţi până când obţii un aluat maleabil, pe care-l laşi să crească până îşi dublează volumul.
Cureţi gutuile, le tai jumătăţi, îndepărtezi cotorul şi cutia cu seminţe şi le toci. Le amesteci cu nucile sfărâmare şi cu zahărul. Întinzi o foaie din aluat, pui umplutura, o nivelezi şi rulezi. Tai rulada felii de aproximativ 2 cm grosime, pe care le aşezi într-o tavă tapetată. Ungi melcişorii cu ou şi dai tava la cuptor până când se rumenesc. După ce s-au răcorit, îi pudrezi cu zahăr.