Cei mai gustoşi cartofi cu brânză şi bacon

cartofi cu branza si bacon jpeg

Secretele acestei reţete sunt baconul şi coacerea la cuptor în mai multe etape. Aşa obţii cei mai gustoşi cartofi cu brânză şi bacon, după care te lingi pe degete nu alta. Este o reţetă extrem de simplă, chiar dacă este nevoie de ceva mai mult timp pentru a fi pregătită.

Cei mai gustoşi cartofi cu brânză şi bacon - Ingrediente

250 g bacon 3 cartofi mari, tăiaţi cuburi sare piper 1 1/2 cană cheddar răzuită 3 cepe verzi, tocate fin

Cei mai gustoşi cartofi cu brânză şi bacon - Mod de preparare

Tai baconul fâşii şi le aşezi într-o tavă, la cuptor. Dai temperatura mai mare şi laşi cam 15 minute. Scoţi din cuptor când este crocantă.

Cureţi cartofii cât se face baconul. lasă baconul pe un şervet absorbant pentru a elimina surplusul de grăsime. E posibil să fi rămas 2-3 linguri de grăsime de la bacon în tavă. Pune cartofii în aceeaşi tavă, amestecă şi „îmbracă-i“ în grăsime, presară sare şi piper. Lasă cartofii într-un singur strat şi dă-i la cuptor 20 de minute. Amestecă încă o dată, şi mai lasă-i 20 de minute la cuptor. Amesteci încă o dată, şi ai grijă să nu se lipească de tavă. Mai laşi 10-15 minute.

Scoţi cartofii într-un vas şi presari brânza peste ei şi amesteci şi cu baconul. Reaşezi tava în cuptor şi mai laşi 2-3 minute. Serveşti cu ceapă verde pe deasupra!

sursa: http://www.barefeetinthekitchen.com/

3 reţete de salată de cartofi recomandate de Jamie Oliver

3 reţete de salată de cartofi recomandate de Jamie Oliver

Cea mai simplă reţetă de cartofi gratinaţi

Cea mai simplă reţetă de cartofi gratinaţi

Cum să faci cartofii Ducesei

Cum să faci cartofii Ducesei

Cartofi copţi cu parmezan şi usturoi

Cartofi copţi cu parmezan şi usturoi