Cei mai gustoşi mici

mici mititei jpeg

Ćevapci ći, micii sârbeşti sunt asemănători micilor româneşti. Îi prepari din carne tocată din vită sau de porc, amestecată cu grăsime sau cu ulei, condimentată cu sare, piper şi mult usturoi. Sunt serviţi alături de ceapă albă tăiată mărunt şi de pâine proaspătă.

Ingrediente:

750 g carne tocată (amestec vită cu porc) 2 ouă 8 căţei de usturoi 1 lingură paprica 1 lingură muştar 2 linguri pătrunjel verde tocat 100 g pesmet

Mod de preparare:

Amesteci într-un castron încăpător carnea tocată cu restul ingredientelor, potrivind eventual cantităţile de condimente după gustul propriu.

Frămânţi bine compoziţia până se leagă, apoi o împarţi în bucăţi de circa 100 g fiecare şi modelezi între palme forme de mici, pe care le frigi pe grătarul bine încins, câte 3 minute pe fiecare parte.

Dacă nu ai cum să-i prepari pe grătar în aer liber, poţi prepara micii fie la cuptor, pe grătarul sub care ai pus o tavă în care se scurge grăsimea, ori într-o formă îmbrăcată cu hârtie de copt.



Recente

salata roșii shutterstock 529472086 jpg
choux crema vanilieshutterstock 2007938618 jpg
ardei umpluti de post shutterstock 394395796 jpg
gomboti caise shutterstock 1751983160 jpg
banane chia iaurt shutterstock 2068588889 jpg
salata vinete baba ganoush shutterstock 216063574 jpg
pandispan fructe shutterstock 200600648 jpg
pepene shutterstock 296391284 jpg
copii gatind jpg
ciorba de burta shutterstock 475445284 jpg
alimente dieta shutterstock 1033829701 jpg
crumble shutterstock 140363161 jpg
pulpe gratar shutterstock 1457188550 jpg
tarta rosii shutterstock 1982727641 jpg
salata asiatica cu vita jpg
ceafa porc shutterstock 1864199020 jpg
colarezi cu lapte shutterstock 2082725914 (1) jpg
porumb gratar shutterstock 746186644 (1) jpg
spuma de visine shutterstock 1310674169 jpg
dulceata rubarba capsuni shutterstock 284941319 jpg