Cel mai apetisant tort cu mac şi caise
![Poppy Cake with Apricots jpeg](https://cdn.adh.reperio.news/image-8/8162f89f-ffc2-450f-b8ee-4f2009dc02f4/index.jpeg?p=a%3D1%26co%3D1.05%26w%3D500%26h%3D672%26q%3D91%26r%3Dcontain%26f%3Dwebp)
Caisele intră în categoria fructelor dulci-acrişoare, numai bune pentru deserturi. Alege fructele mai crude pentru prăjituri, deoarece acestea nu vor lăsa multă zeamă.
Ai nevoie de
Pentru blat
100 g zahăr
5 albuşuri
50 g mac
50 g făină
30 g zahăr pudră
1 praf de sare
unt, pentru uns
Pentru cremă
250 g mascarpone
200 ml smântână pentru frişcă
50 g zahăr
4 caise
zeama de la 1 lămâie
Pentru glazură
100 g ciocolată albă
2 linguri lapte
1 albuş
3 linguri zahăr pudră
1 linguriţă zeamă de lămâie
2 caise feliate
Cum se prepară tortul
Pentru blat, amesteci făina cu seminţele de mac şi zahărul pudră. Separat, mixezi albuşurile cu sarea. Adaugi treptat zahărul. Trebuie să obţii o spumă pufoasă şi fermă. În această compoziţie adaugi amestecul de făină. Torni aluatul într-o tavă cu diametrul de 17 cm şi unsă cu unt. Coci blatul 35-40 de minute la 180° C.
Pentru cremă, baţi smântâna rece cu zahărul până devine o cremă densă. O amesteci cu brânza mascarpone şi o dai la frigider 30 de minute.
Caisele le speli, le cureţi de sâmburi, le feliezi şi le stropeşti cu zeama de lămâie.
Pentru glazură, amesteci energic albuşul cu zahărul pudră până obţii o pastă densă. Separat topeşti ciocolata pe baie de aburi. Adaugi laptele şi amestecul de albuş. La final, torni zeama de lămâie.
Blatul răcit îl tai în două. Peste o jumătate de blat pui crema împreună cu feliile de caise. Acoperi cu cealaltă jumătate de blat. Decorezi tortul cu glazura de ciocolată şi bucăţi de caise.