Cel mai bun chec cu şuncă şi caşcaval

Pentru că se apropie sărbătoarea Paştelui cu siguranţă ai început să te gândeşti la ce vei găti. Îţi venim în ajutor cu reşţeta celui mai bun chec cu şuncă.
De ce ai nevoie pentru chec
250 g făină
1 praf copt
5 ouă
100 g caşcaval ras
75 g telemea fărâmiţată
4 linguri ulei
100 ml vin alb sec
câteva fire de pătrunjel tăiate fin, opţional
250 g şuncă
piper, după gust
sare, după gust
migdale, pentru decor
Cum se prepară checul
Amesteci făina cu praful de copt, o cerni, apoi încorporezi în ea vinul, gălbenuşurile frecate cu uleiul, şunca tăiată cubuleţe, caşcavalul, brânza, albuşurile mixate spumă cu un praf de sare şi, dacă vrei, verdeaţa. Răstorni aluatul într-o formă, tapetată, de guguluf sau de chec şi dai la cuptorul încins 45 de minute. Decorezi cu migdale.