Cel mai bun pui la cuptor

cel mai bun pui la cuptor jpeg

Cui nu-i place puiul într-o crustă crocantă şi delicioasă? Răsfaţă-i pe cei dragi cu acest preparat simplu şi încearcă reţeta pe care ţi-o recomandăm astăzi. Ingredientele folosite sunt extrem de simple, iar ca durată, mâncarea ta va fi gata în doar 35 de minute.

Cel mai bun pui la cuptor - Ingrediente (3-6 porţii)

3 bucăţi piept de pui, tăiate în fâşii 4-5 linguri de unt 130 g făină 50 g pesmet ½ linguriţă sare ½ linguriţă piper 2 linguriţe boia

Cel mai bun pui la cuptor - Mod de preparare

Preîncălzeşti cuptorul la foc potrivit. Pui untul într-o tavă mare de copt şi o dai la cuptor ca să se topească. (Când vezi că s-a topit, scoţi tava, astfel încât să nu se ardă untul.)

Combini toate ingredientele (mai puţin carnea de pui) şi untul într-o pungă mare resigilabilă. Adaugi fâşiile de pui şi agiţi punga, astfel încât să se acopere carnea.

Scoţi tava din cuptor imediat ce s-a topit untul şi aşezi fâşiile de carne pe suprafaţa acesteia, dar laşi suficient spaţiu între ele. Dai la cuptor 10 minute, întorci uşor fâşiile de carne, şi mai laşi la cuptor 10-12 minute.

Verifici dacă s-a făcut carnea de pui, deoarece dacă fâşiile sunt prea groase, se pătrund mai greu. E de dorit ca aceasta să se rumenească frumos, nu să se ardă. O mai laşi 5-10 minute la cuptor, dacă este necesar.

Scoţi carnea pe un platou cu hârtie absorbantă, ca să elimini excesul de grăsime şi serveşti imediat acest pui la cuptor, delicios şi simplu de făcut.

Sursa + foto: www.thereciperebel.com

Pulpe de pui la cuptor, cu legume şi condimente

Pulpe de pui la cuptor, cu legume şi condimente

Pui la cuptor, în crustă de pesmet (conţinut scăzut de grăsime)

Pui la cuptor, în crustă de pesmet (conţinut scăzut de grăsime)

Ciocănele de pui la cuptor cu usturoi

Ciocănele de pui la cuptor cu usturoi