Cele mai bune gogoşi cu nuci şi mac

N-am întânit pe nimeni până acum pe cineva care să strâmbe din nas atunci când vine vorba de gogoşi. Dar, am întâlnit persoane care ar vrea să mănânce gogoşi făcute în casă, cu gust inconfundabil. Cele mai bune gogoşi cu nuci şi mac sunt absolut delicioase.
Cele mai bune gogoşi cu nuci şi mac - Ingrediente
Pentru aluat 1 kg făină drojdie cât o nucă coaja rasă de la 1 lămâie 50 ml ulei 100 g zahăr pudră 1 plic zahăr vanilat 500 ml lapte 2 ouă 400 ml ulei pentru prăjit
2 căni nucă măcinată
½ cană mac bine spălat
5 linguri zahăr
esenţă de rom
Cele mai bune gogoşi cu nuci şi mac - Cum se prepară
Pui făina într-un vas şi-i faci în mijloc o adâncitură în care adaugi drojdia dizolvată în 100 ml lapte călduţ şi o linguriţă de zahăr. Laşi 5 minute, adaugi laptele, ouăle bătute, zahărul, zahărul vanilat şi coaja de lămâie. Frămânţi până se omogenizează ingredientele şi adaugi 50 ml ulei. Mai frămânţi puţin şi laşi aluatul la dospit până îşi dublează volumul.
Pentru umplutură, amesteci toate ingredientele. Presari pe masă făină şi întinzi foi de circa 1 cm grosime. Decupezi gogoşi cu o cană cu gura largă, pui o lingură de umplutură, acoperi cu o altă bucată şi uneşti marginile. Prăjeşti gogoşile în ulei încins. Le scoţi pe un şervet absorbant din hârtie. Pudrezi cu zahăr.