Cele mai crocante grisine cu susan
La aperitiv, pe lângă specialităţi de brânză şi fructe, poţi pune pe masă şi aceste grisine, preparate chiar de tine. Reţeta este extrem de simplă.
De ce ai nevoie pentru grisine cu susan
400 g făină
2 linguri drojdie uscată
100 ml lapte cald
2 linguri miere
2-3 linguri ulei de măsline
rozmarin
2 linguri seminţe de susan
1 praf de sare
apă caldă
sare grunjoasă
Cum se prepară grisinele
Amesteci laptele cald cu mierea şi cu drojdia şi laşi 7-8 minute să se odihnească şi să capete un aspect ca o spumă.
Cerni făina şi o amesteci cu un praf de sare, apoi torni peste ea laptele. Începi să frămânţi, adăugând treptat apă caldă, până când obţii un aluat omogen, care nu se mai ţine de mâini. Aluatul trebuie frământat 7-8 minute. Îl ungi cu uleiul de măsline, îl acoperi cu un prosop şi-l laşi să crească aproximativ 2 ore. Adaugi rozmarinul tocat şi mai frămânţi puţin aluatul, cât să se omogenizeze.
Dai drumul la cuptor şi tapetezi o tavă. Împarţi aluatul în 12-14 bucăţi egale pe care le rulezi până când obţii o fâşie lungă şi subţire, ca o sfoară. Le pui în tavă, având grijă să laşi spaţii între ele, apoi presari seminţele de susan şi, dacă vrei, sare grunjoasă. Le laşi în tavă 2 minute, înainte să bagi tava la cuptor. Le ţii la foc mediu până când se rumenesc.