Cele mai pufoase gogoşi cu mere. Reţeta cu praf de copt
![gogosi jpeg](https://cdn.adh.reperio.news/image-3/3b03dea1-73cf-424d-8d7d-61acf3254977/index.jpeg?p=a%3D1%26co%3D1.05%26w%3D500%26h%3D732%26q%3D91%26r%3Dcontain%26f%3Dwebp)
Ştii acele deserturi pe care abia aştepţi să le faci, dar parcă nu ai niciodată timp. Pentru că mâine vine weekendul, îţi recomandăm aceste delicioase gogoşi din mere, fără frământare.
De ce ai nevoie pentru gogoşi
400 g făină
2 linguri praf de copt
1 praf de sare
150 g zahăr
75 ml iaurt
75 ml lapte
2 ouă
2 linguri unt
500 g mere
ulei, pentru prăjit
zahăr pudră, pentru decor
scorţişoară, pentru decor
Cum se prepară gogoşile
Combini făina cu sarea, praful de copt şi zahărul. Separat, amesteci iaurtul, laptele, ouăle şi untul topit. Cureţi merele, le descojeşti, le toci sau le dai pe răzătoare. Le omogenizezi cu laptele şi încorporezi făina.
Încingi uleiul într-o tigaie, înmoi o lingură în apă, apoi iei compoziţie şi o aşezi în tigaie. Înmoi de fiecare dată lingura în apă înainte să pui aluat în tigaie. Rumeneşti gogoşile pe fiecare parte, apoi le scoţi pe şervete pentru a se absorbi excesul de ulei. Amesteci zahăr pudră cu scorţişoară şi decorezi gogoşile, după ce s-au răcorit.