Cele mai simple brioşe franţuzeşti

briose jpeg

Brioşele sunt delicioase, fie că le serveşti la micul dejun, lângă o ceaşcă de cafea sau le savurezi ca o gustare între mese. Încearcă şi tu cea mai simplă reţetă.

Ingrediente

250 g făină

50 g zahăr

10 g drojdie

1 praf de sare

3 ouă

100 g unt, tăiat cubuleţe

60 ml lapte

Mod de preparare

Mixezi făina, zahărul, drojdia şi praful de sare, până obţii un amestec omogen. Încorporezi 2 ouă şi laptele, încă aproximativ 4-5 minute.

La viteză medie, adaugi jumătate din cantitatea de unt, câte un cubuleţ, rând pe rând. Transferi aluatul pe o tava şi îl frămânţi. Acoperi şi laşi să crească, timp de 1 oră.

Încălzeşti cuptorul la 190 de grade. Împarţi aluatul în bucăţi potrivite, modelezi sub formă de brioşe, le ungi cu oul bătut ramas şi dai la copt într-o tavă specială, aproximativ 18-20 de minute. Serveşti imediat.

Sursa http://rasamalaysia.com



Recente

img 1 jpeg
cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg