Cele mai simple brioşe franţuzeşti
Brioşele sunt delicioase, fie că le serveşti la micul dejun, lângă o ceaşcă de cafea sau le savurezi ca o gustare între mese. Încearcă şi tu cea mai simplă reţetă.
Ingrediente
250 g făină
50 g zahăr
10 g drojdie
1 praf de sare
3 ouă
100 g unt, tăiat cubuleţe
60 ml lapte
Mod de preparare
Mixezi făina, zahărul, drojdia şi praful de sare, până obţii un amestec omogen. Încorporezi 2 ouă şi laptele, încă aproximativ 4-5 minute.
La viteză medie, adaugi jumătate din cantitatea de unt, câte un cubuleţ, rând pe rând. Transferi aluatul pe o tava şi îl frămânţi. Acoperi şi laşi să crească, timp de 1 oră.
Încălzeşti cuptorul la 190 de grade. Împarţi aluatul în bucăţi potrivite, modelezi sub formă de brioşe, le ungi cu oul bătut ramas şi dai la copt într-o tavă specială, aproximativ 18-20 de minute. Serveşti imediat.
Sursa http://rasamalaysia.com