Centenarul Marii Uniri, sărbătorit cu mâncare tradiţională şi multe premii la Atelierul „Click! Poftă bună!“

cei 2 jpeg

Unul dintre cei mai apreciaţi tineri chefi din ţară - Toma Ioan Cosmin –, preparate tradiţionale reinterpretate, mulţi gurmanzi şi pasionaţi de gătit, mâncare bună şi voie bună: toate acestea au fost ingredientele Atelierului Meniul Centenarului, organizat de revista „Click! Poftă bună!“, miercuri, 21 noiembrie, la Hub Design din Bucureşti.

Ca într-o legendă a meşterului Manole în variantă modernă, reinterpretată şi ea într-un Bucureşti rece şi ploios, vremea capricioasă nu i-a putut ţine în case pe cei peste 100 de invitaţi ai evenimentului: cititori ai revistei „Click! Poftă bună!“, jurnalişti, sponsorii Atelierului: Rama, Heinner şi cooking by Heinner, EPACK, Bella, Patria Bank, precum şi partenerii HubDesign, Phoenicia Grand Hotel, Microgreens delicioasa cafea de la Dose Café,  dar şi photosnacks.  Mulţumim lui Tedi pentru  produsele gustoase dăruite copiilor din trupa AS.

Rama

Heinner şi cooking by Heinner

EPACK

Bella

Patria Bank

HubDesign

Phoenicia Grand Hotel

Microgreens

Dose Café,  

photosnacks. 

În atmosferă relaxată şi intimă de la Hub Design (unul dintre cele mai primitoare spaţii de evenimente din Bucureşti), „condimentată“ cu glumele lui Dezbrăcatu’, care a fost gazda serii, participanţii au asistat la demonstraţia culinară oferită de chef Toma. Acesta a gătit, cu ajutorul electrocasnicelor Heinner şi al ustensilelor Cooking by Heinner, două preparate inedite, culese din zona sa de origine, Alba Iulia.

Mai exact, pateul de Alba, un delicios antreu din ficăţei de pui, reinterpretat, aromatizat cu palincă de pere, şi Prăjitura Cetăţii, un desert fin şi aromat, făcut cu Rama Maestro şi multă ciocolată. Totodată, chef Toma a preparat din foitajul Bella ştrudele cu ciuperci, un antreu rapid, uşor de făcut şi potrivit în orice situaţie, mai ales pentru că plăcintele Bella nu necesită decongelare, iar acest lucru înseamnă timp câştigat.

Toma şi Dezbrăcatu' au trecut apoi de cealaltă parte a „baricadei“, au degustat zece prăjituri preparate de cititoarele „Click! Poftă bună!“ cu Rama Maestro şi au ales trei deserturi câştigătoare: Tort Pricomigdală – locul 1 (realizat de Georgeta Dobrin), prăjitură Cranţ - locul 2 (preparată de Gabriela Stoichiţă) şi Tort cu trei mousse-uri – locul 3 (făcut de Carla Bătrînu). Acestea nu au fost singurele câştigătoare ale serii, căci

EPACK

a premiat încă 10 gospodine cu produse necesare în orice orice bucătărie: bureţi de vase, lavete, folii de aluminiu, folii de copt sau pungi alimentare,

Micuţii căluşari din trupa de dans AS, de la Palatul Naţional al Copiilor, i-au încântat pe cei prezenţi la Atelierul Meniul Centenarului cu un moment artistic deosebit.

Iată câteva fotografii de la eveniment:

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image