Chec cu banane, ananas şi cremă de brânză

Din fructele preferate ale iernii poţi prepara cel mai bun chec de sezon, peste care să torni o glazură de brânză.
De ce ai nevoie pentru chec cu banane, ananas şi cremă de brânză
200 g nuci
600 g făină
200 g zahăr
1 linguriţă praf de copt
1 linguriţă scorţişoară
1 praf de sare
3 ouă
5 banane
150 ml ulei
200 g ananas
1 linguriţă esenţă de vanilie
100 g fulgi de nucă de cocos
Pentru glazură
200 g cremă de brânză
4 linguri unt
100 g zahăr pudră
1 linguriţă esenţă de vanilie
3-4 linguri lapte
Cum se prepară chec cu banane, ananas şi cremă de brânză
Pas 1
Dai drumul la cuptor şi tapetezi o formă de guguluf. Pui nucile zdrobite şi nuca de cocos într-o tigaie şi le rumeneşti 7-8 minute. Zdrobeşti bananele şi pasezi ananasul.

Pas 2
Separat, combini făina, zahărul, praful de copt, scorţişoara şi sarea. În alt vas, amesteci ouăle, bananele, ananasul, uleiul şi esenţa de vanilie.

Pas 3
Pui jumătate din ingredientele umede peste făină, amesteci puţin, apoi adaugi restul ingredientelor şi mixezi.

Pas 4
La final, adaugi nucile şi nuca de cocos. Pui compoziţia în formă şi o dai la cuptor până când trece testul scobitorii.

Pas 5
Mixezi crema de brânză cu untul, adaugi zahărul pudră, laptele şi vanilia. Scoţi checul din formă şi torni crema.
