Chec cu banane umplut cu cremă de brânză

2 captura de ecran din 2019 06 20 la 13 40 26 png png

O altă abordare a clasicului chec cu banane, această reţetă foloseşte crema de brânză ca umplutură, care în combinaţie cu aroma bananelor este delicioasă şi răcoritoare. Poţi consuma acest chec direct de la frigider, împreună cu o cupă de îngheţată de fructe ori vanilie. Încearcă această reţetă şi spune-ne cum ţi s-a părut.

Ingrediente pentru chec cu banane umplut cu cremă de brânză:

150 g făină normală 110 g făină cu agent de creştere 1 linguriţă scorţişoară 1/4 linguriţă bicarbonat de sodiu 220 g zahăr brun presat bine 2 ouă 60 ml lapte 75 g unt 1 linguriţă extract de vanilie 240 g banane coapte 250 g cremă de brânză 1 linguriţă coajă de lămâie rasă 2 linguriţe zeamă de lămâie

Mod de preparare:

Încinge cuptorul la 160 de grade. Tapetează o tavă de chec cu unt/margarină şi făină, iar pe margini pune hârtie de copt.

Cerne ambele tipuri de făină şi bicarbonat într-un bol mare.

Combină 165 de grame de zahăr, ouăle, laptele, untul, vnilia şi bananele într-un alt bol. Adaugă acest amestec în ingredientele uscate şi amestecă uşor cu o spatulă până totul devine omogen. Pune jumătate din aluat în tava de chec.

Bate crema de brânză, coaja şi sucul de lămâie şi zahărul rămas într-un bol până devine o cremă.  Adaugă această cremă în tava de chec, apoi pune cealaltă jumătate din aluat.

Dă totul la cuptor pentru 1 oră şi 25 de minute, sau până ce checul a crescut suficient şi trece testul scobitorii. Dacă vrei, poţi acoperi checul cu o folie de aluminiu, ca să nu se ardă partea de sus. Răceşte checul şi serveşte-l.

https://www.womensweeklyfood.com.au/recipes/cream-cheese-banana-bread-recipe-31118

https://www.womensweeklyfood.com.au/recipes/cream-cheese-banana-bread-recipe-31118