Chec cu cacao. Cea mai simplă reţetă

Chec cu cacao jpeg

Este desertul cel mai adesea la îndemână şi cel mai uşor de preparat. Poţi face şi tu acest chec cu cacao chiar acum, pentru că nu necesită nici mult timp de preparare şi nici multe ingrediente.

Ingrediente pentru chec cu cacao

5 ouă 1 cană zahăr 1 cană făină 2 linguri unt 1 plic praf de copt 3 linguri cacao 1 esenţă de rom 1 esenţă de vanilie 2 linguri zahăr pudră pentru decor

Mod de preparare pentru chec cu cacao

Se separă albuşurile de gălbenuşuri şi se bat spumă. Se adaugă zahărul şi se bate în continuare. Gălbenuşurile se bat bine cu untul topit şi răcit, cu esenţa de vanilie şi se pun peste albuşuri, rând pe rând. Făina se amestecă cu praful de copt şi se încorporează uşor cu ajutorul unei linguri de lemn de jos în sus. Se ia 1/2 din compoziţie şi se amestecă cu cacaua şi esenţa de rom. Se toarnă compoziţia albă în două forme de chec unse cu ulei şi tapetate cu făină, după care se adaugă cea cu cacao pe mijloc. Se introduc formele la cuptor pentru 45 de minute, la foc mic. Când checul cu cacao este gata, se răstoarnă din formă şi se pudrează cu zahăr.